Mette Guldberg (K): – Jeg vil ikke bruge en klejne på valgkampen

En operation i ryggen fik Mette Guldberg tilbage til politik. Nu vil hun i byrådet for De Konservative

20. juli 2017, 10.33

TJØRRING Mette Guldberg ved, hvor mange knaster der er i loftet i hendes soveværelse. Hun har talt dem mange gange.

I tre måneder var hun lænket til sengen efter en operation i ryggen.

Tiden i sengen hjemme på Gilmoseparken i Tjørring og mødet med sundhedssystemet tændte igen den politiske ild i Mette Guldberg.

– Jeg blev opereret i 2013. Jeg måtte vente fjorten dage på at få genoptræning i Herning Kommune. Jeg fik kun tilbudt to gange 20 minutter om ugen og oplevede i de par måneder nogle ikke særligt engagerede fysioterapeuter – ikke særlig smart, når folk gerne ville tilbage på arbejdsmarkedet hurtigt. Det blev jeg knotten over, fortæller Mette Guldberg.

Altid konservativ

Mette Guldberg meldte sig igen ind i Det Konservative Folkeparti.

– Jeg har altid været konservativ. Jeg var 16 år, da jeg meldte mig ind i KU, der jo var kæmpe stort dengang. Det var der, jeg levede mit ungdomsliv. Der var nogen sindssygt gode fester, fortæller Mette Guldberg med et grin.

Det blev til seks år med politik og fester. Så kaldte familielivet med mand, børn, hus og arbejde. Og en ødelagt ryg.

– Jeg havde en skæv rygsøjle. Jeg blev kastet rundt i systemet i to år. Da jeg efter operationen lå der i min seng, tænkte jeg, at jeg ville gøre noget ved de ting. Og hvis jeg skulle gøre noget, skulle jeg gå ind i politik. Det er tre år siden, og nu har det taget fart, konstaterer Mette Guldberg og finder vandglas frem til samtalen ude på den sommervarme terrasse.

Den første sejr

I køkkenet ligger dagens Herning Folkeblad. På opslagstavlen hænger et gulnet avisudklip.

– Det var min første politiske sejr. Jeg fik flyttet afstemningsstedet her i Tjørring. Det var nede på Lundgårdskolen. Et valg er en festdag, men det var irriterende. Der var kø, og folk måtte vente længe. Jeg skrev rundt til forskellige mennesker og til sidst til borgmesteren og foreslog, at valgstedet blev flyttet til Nordvest-Hallen. Og det blev det, fortæller Mette Guldberg med lige dele triumf og glæde i stemmen.

En af dem, hun allierede sig med dengang, var formanden for Nordvest-Hallen, Bruno Hansen.

Han bliver Mette Guldbergs nærmeste konkurrent om vælgernes krydser ved valget til Herning Byråd. Bruno Hansen er opstillet som nummer to på Venstres liste.

Tænk taktisk

Mette Guldberg ser ikke Bruno Hansen som sin modstander. Tværtimod.

– Jeg har kendt Bruno i mange år. Vi kan sagtens arbejde sammen. Vi arbejder begge for det samme mål. Nemlig Tjørrings fremtid, siger Mette Guldberg og fortsætter med denne opfordring til vælgerne:

– Bruno er stillet op i Herning og er næsten sikret en plads i Herning Byråd, når han er opstillet som nummer to på Venstres liste lige efter Lars Krarup. Så hvis man er smart i Tjørring og tænker taktisk, skal man da stemme på mig, så Tjørring kan få to kandidater valgt ind i Herning Byråd.

Min Klaus

Men inden da skal der føres valgkamp. Det er noget, der tager tid og koster kræfter.

– Hvad min familie sagde til at jeg stiller op? Min mand Klaus sagde »go for it«. Sådan er min Klaus. Han støtter mig. Også selv om han er Venstre-mand, siger Mette Guldberg og ryster overbærende på hovedet ad mandens politiske overbevisning.

Forude venter et efterår med valgkamp.

Investerer tid

– Jeg vil ikke bruge en klejne på valgkampen. Det kan jeg ikke forsvare over for min familie. Min omkostning i det her bliver min tid. Jeg vil gøre det, jeg er bedst til. Jeg vil gå ud og snakke med folk. Jeg tror ikke, at vælgermøder flytter meget. Og så har jeg og vi konservative en god platform på Facebook, siger Mette Guldberg.

De konservative har ikke sæde i Herning Byråd, men et generationsskifte og nye kandidater har givet partiet nyt håb.

– Jeg tænker ikke over, hvor mange stemmer jeg vil vil få. Jeg tager det, som det kommer. Og skulle jeg blive valgt ind, vil jeg beholde mit arbejde. Jeg ønsker ikke at blive afhængig af politik, at blive levebrødspolitiker. Jeg vil leve af mit arbejde, siger Mette Guldberg.

DE TRE MÆRKESAGER

Mette Guldberg stiller op for De Konservative til både regionsrådet og til Herning Byråd.

Hendes tre mærkesager for arbejdet i Herning Byråd er:

Flere midler til handicap og psykiatri. – Der bliver sat for lidt midler af til det område. I dag er Herning Kommune nødt til at købe pladser ude hos andre kommuner.

Udvidelse af Nordvest-Hallen i Tjørring. – Tjørring er den af Hernings omegnsbyer, der vokser mest. Der er behov for, at Nordvest-Hallen kan blive udvidet.

Udbygning af Tjørring Skole: – Der skal bygges en ekstra arm på Stjernen, så skolen også kan få de ældste årgange. Tjørring Skole mangler plads allerede i dag.

Læs i Herning Folkeblad